Obiecte interzise in colete internationale & lista obiectelor interzise la expedierea coletelor - ce nu poti trimite peste granita prin serviciile de curierat,
Categorie 1

Obiecte interzise in colete internationale & lista obiectelor interzise la expedierea coletelor - ce nu poti trimite peste granita prin serviciile de curierat

30 nov, 2023
Postat de: Admin Maritec

In era globalizarii, expedierea coletelor si a marfurilor dintr-o tara in alta a devenit o activitate obisnuita. Fie ca este vorba de colete personale trimise familiei si prietenilor, fie de afaceri care exporta sau importa produse, procesul de expediere poate fi uneori un labirint de reglementari si restrictii. Pentru a asigura o expediere eficienta si legala, este esential sa intelegem ce obiecte sau marfuri sunt interzise sau restrictionate.

 

In acest articol, vom discuta subiectul complex al obiectelor si marfurilor interzise sau restrictionate la expedierea coletelor, oferind o perspectiva cuprinzatoare asupra regulilor internationale si a efectelor nerespectarii acestora. De la obiecte periculoase si materiale explozive pana la documente necesare si proceduri vamale, vom explora toate aspectele importante care te pot ajuta sa treci cu succes prin acest proces.

 

Nu doar companiile de transport trebuie sa inteleaga aceste reguli si restrictii - expeditorii si destinatarii au responsabilitati si obligatii specifice pentru a se asigura ca expedierea coletelor se desfasoara in conformitate cu legile si reglementarile internationale. Ignorarea acestor reguli poate avea consecinte grave, inclusiv amenzi, confiscarea marfurilor sau, in unele cazuri, urmari penale.

 

In cele ce urmeaza, vom discuta despre tipurile de obiecte care sunt adesea subiectul acestor restrictii, de la substante periculoase la produse alimentare si medicamente. De asemenea, vom aborda procedurile si documentele necesare pentru a face expedierea coletelor o experienta fara probleme, inclusiv completarea declaratiilor vamale si respectarea cerintelor vamale ale diferitelor tari.

 

Asadar, intr-o lume in care expedierea coletelor devine din ce in ce mai importanta si accesibila, cunoasterea regulilor si restrictiilor este esentiala. Acest articol te va ajuta sa te asiguri ca expedierile tale ajung la destinatie in mod legal si in siguranta.

 

Cuprins 

 

Lista obiectelor interzise la expedierea coletelor -  ce spun reglementarile internationale despre obiectele destinate transportului 

Articole restrictionate prin serviciile de curierat - ce produse si substante sunt supuse limitarilor de transport 

Articole interzise la transport si consecintele incalcarii legislatiei privind marfurile interzise pentru transport

Ce nu ai voie sa trimiti prin curier - obiecte interzise in anumite tari sau regiuni geografice

 

 

1. Lista obiectelor interzise la expedierea coletelor -  ce spun reglementarile internationale despre obiectele destinate transportului

 

 

 

Procesul de expediere a coletelor si marfurilor este supus unor legi si reguli complexe atat la nivel international, cat si national si regional. Aceste reguli sunt menite sa asigure securitatea, legalitatea si corectitudinea transportului de bunuri, sa protejeze drepturile consumatorilor si sa previna abuzurile. 

In randurile ce urmeaza, vom discuta despre legislatia care reglementeaza expedierea coletelor si marfurilor si ce spune aceasta.

 

1. Reglementarile internationale

Multe aspecte ale expedierii coletelor si marfurilor sunt reglementate la nivel international de organizatii precum Organizatia Internationala a Aviatiei Civile (ICAO), Organizatia Maritima Internationala (IMO) si Organizatia Internationala a Transporturilor Feroviare (OTIF). Aceste organizatii stabilesc standarde globale pentru siguranta si securitatea transportului international.

 

2. Regulile de etichetare si ambalare

Legile si regulile de etichetare si ambalare sunt critice pentru a asigura ca marfurile sunt corect identificate si ambalate in mod sigur. Acest lucru ajuta la prevenirea daunelor, scurgerilor sau avarierii coletelor si, in acelasi timp, permite personalului de transport sa manipuleze coletele in conditii de siguranta.

 

3. Regulile vamale si declaratiile vamale

Regulile si declaratiile vamale pentru expedierea coletelor sunt aspecte esentiale ale procesului de transport international. Ele sunt menite sa asigure ca marfurile care traverseaza frontierele nationale sunt corespunzatoare, conforme cu legile fiscale si nu reprezinta riscuri pentru siguranta sau sanatatea publica. Declaratia vamala este un document care contine informatii detaliate despre marfurile expediate. Aceasta include informatii precum descrierea marfii, valoarea, originea, destinatia, greutatea, dimensiunile, compozitia si alte detalii relevante. Aceasta trebuie sa fie completata cu acuratete de catre expeditor si sa fie atasata la colet pentru a fi prezentata autoritatilor vamale la punctul de intrare in tara de destinatie. Autoritatile vamale utilizeaza informatiile din aceasta declaratie pentru a evalua taxele, tarifele si impozitele care se aplica coletului. Declaratia vamala permite autoritatilor vamale sa verifice daca marfurile respecta regulile vamale ale tarii de destinatie. Aceasta include verificarea daca marfurile sunt conforme cu reglementarile privind sanatatea si siguranta publica, daca sunt licentiate sau autorizate si daca nu incalca drepturile de proprietate intelectuala. Declaratia vamala permite, de asemenea, autoritatilor vamale sa identifice si sa controleze marfurile restrictionate sau interzise.

 

4. Legile privind marfurile periculoase

Marfurile periculoase, cum ar fi substantele chimice sau explozibilii, sunt supuse unor reguli speciale pentru a preveni accidentele si daunele. Aceste reguli stabilesc cerinte specifice privind manipularea si transportul acestor marfuri.

 

5. Reglementarile sanitare si fitosanitare

Acestea sunt un set de reguli si cerinte menite sa asigure ca marfurile care traverseaza frontierele nationale nu aduc cu ele boli, daunatori sau contaminari care ar putea afecta sanatatea oamenilor, a plantelor si a animalelor. Aceste reguli sunt impuse pentru a preveni raspandirea bolilor sau daunatorilor agricoli si pentru a proteja mediul inconjurator.  Aceste reglementari se aplica in principal produselor alimentare, plantelor, semintelor, produselor de origine animala si materialelor biologice. Ele vizeaza sa asigure ca aceste produse sunt sigure pentru consum si nu contin daunatori sau boli.

 

6. Legile privind marfurile contrabandate si ilegale

Legile privind marfurile contrabandate si ilegale sunt reglementari legale care vizeaza prevenirea si combaterea traficului de bunuri care intra ilegal intr-o tara sau care sunt complet interzise de catre lege. Aceste reguli sunt menite sa protejeze piata legala, sa previna infractiunile legate de contrabanda si sa combata traficul ilegal de bunuri. Acest legi definesc in mod clar ce inseamna marfuri contrabandate si ilegale intr-o tara sau regiune specifica. Acest lucru poate include produse contrafacute, substante interzise, arme de foc fara licenta, droguri ilegale, produse cu drepturi de autor incalcate si altele. Legile stabilesc reguli stricte privind importul si exportul marfurilor, inclusiv proceduri de autorizare sau aprobare pentru anumite categorii de bunuri. Autoritatile vamale si de aplicare a legii pot efectua inspectii la frontiera, in porturi, aeroporturi si alte puncte de intrare sau de iesire pentru a detecta si confisca marfurile contrabandate si ilegale.

 

7. Drepturile consumatorilor si politica de returnare

Legile privind drepturile consumatorilor includ reguli privind dreptul de a returna marfurile sau de a primi rambursarea banilor in caz de neconformitate sau daune. Aceste reguli variaza de la o tara la alta si au scopul de a proteja interesele consumatorilor.

 

8. Legile privind marfurile perisabile si alimentele

Legile privind marfurile perisabile si alimentele sunt reglementari legale care vizeaza siguranta, calitatea si etichetarea corecta a produselor alimentare, precum si prevenirea riscurilor pentru sanatatea consumatorilor. Aceste legi sunt esentiale pentru a asigura ca alimentele ajung in mainile consumatorilor in conditii sigure si adecvate pentru consum. Aceste legi stabilesc norme stricte de siguranta alimentara care trebuie respectate de producatori, procesatori si comercianti. Produsele alimentare trebuie sa fie etichetate corect, iar informatiile furnizate consumatorilor trebuie sa fie precise si usor de inteles. Etichetarea trebuie sa includa informatii despre data de expirare, ingredientele utilizate, informatii nutritionale si eventuale avertismente privind alergeni sau pericole pentru sanatate. Produsele alimentare trebuie sa fie transportate si stocate in mod corespunzator pentru a preveni contaminarea sau deteriorarea. Autoritatile de reglementare pot efectua inspectii si verificari periodice pentru a se asigura ca producatorii si comerciantii respecta normele de siguranta alimentara.

 

Incalcarea acestor legi si reguli poate avea consecinte grave, cum ar fi amenzi substantiale, confiscarea marfurilor sau urmari penale. Este esential ca atat expeditorii, cat si companiile de transport sa respecte cu strictete aceste reguli pentru a asigura un proces de expediere corect, sigur si legal.

 

 

2. Articole restrictionate prin serviciile de curierat - ce produse si substante sunt supuse limitarilor de transport

 

 

 

Expedierea de colete si marfuri a devenit o activitate esentiala pentru multe persoane si companii. Cu toate acestea, exista anumite produse si substante care sunt supuse unor restrictii stricte sau interdictii atunci cand sunt expediate prin serviciile de curierat. Aceste reguli sunt impuse pentru a garanta siguranta personalului de transport, a destinatarilor si pentru a preveni riscuri majore. 

In urmatoarele randuri, vom exemplifica ce articole sunt interzise prin serviciile de curierat si de ce sunt impuse aceste restrictii.

 

1. Materiale explozive si substante periculoase - unul dintre cele mai evidente tipuri de produse si obiecte restrictionate in coletele internationale sunt substantele periculoase si explozibile. Acestea includ articole precum: dinamita, munitie si explozibili, materiale pirotehnice, substante radioactive, gaze comprimate, substante chimice inflamabile, substante toxice, petardele. Aceste obiecte prezinta riscuri majore pentru siguranta personalului de transport si a destinatarilor si, prin urmare, sunt interzise sau reglementate foarte strict in expedierea lor.

 

2. Substante radioactive - substantele radioactive, utilizate in medicina sau industrie, precum uraniu 235 (U-235) si uraniu 238 (U-238), plutoniul, radioizotopi medicali sunt complet interzise pentru transport din cauza riscului de contaminare radioactiva si a efectelor asupra sanatatii umane.

 

3. Materiale toxice si corozive - materialele toxice si corozive, cum ar fi acizii sau substantele chimice periculoase, sunt interzise pentru transport din cauza riscului de contaminare si de deteriorare a mediului si a altor marfuri.

 

4. Materiale inflamabile - precum gazele inflamabile (propan, butan), lichidele inflamabile (benzina, alcool, solventi inflamabili) si materialele solide inflamabile (pulberile combustibile, sarurile metalice alcaline si alte substante solide care pot lua foc in anumite conditii), sunt complet interzise pentru transport din cauza riscului de incendiu si explozie.

 

5. Arme de foc si munitie - armele de foc, inclusiv pistoale si pustile, precum si munitia, fac parte din articolele restrictionate pentru transport international, pentru a preveni utilizarea ilegala sau periculoasa a acestor obiecte.

 

6. Droguri ilegale si substante controlate - transportul de droguri ilegale si substante controlate este supus unor reguli stricte si, in multe cazuri, aceste substante sunt complet interzise pentru transport din cauza riscului pentru sanatatea publica si a aspectelor legate de siguranta. Iata cateva exemple de droguri ilegale si substante controlate care sunt adesea interzise sau supuse unor restrictii stricte pentru transport: cocaina, marijuana, heroina, metamfetamina, ecstasy. Substantele controlate includ o varietate de compusi chimici care sunt utilizate in scopuri medicinale, dar care sunt supuse unor reglementari stricte pentru a preveni abuzul si traficul ilegal. Aceste substante pot include: opioide, amfetamine, barbiturice, benzodiazepine.

 

7. Produse perisabile neprotejate - produsele perisabile neprotejate reprezinta un risc semnificativ pentru siguranta publica si pentru sanatatea consumatorilor daca nu sunt expediate in conditii adecvate de igiena si temperatura. Acest lucru poate include produse alimentare, dar si alte tipuri de marfuri care se pot deteriora rapid in timpul transportului. Desi nu exista o lista specifica de produse perisabile neprotejate care sunt complet interzise pentru transport, exista restrictii si reguli stricte pentru acestea, care variaza in functie de tara si de tipul de produs. Unele exemple de produse perisabile neprotejate care pot fi supuse limitarilor sau reglementarilor stricte pentru transport includ: produse alimentare perisabile (carne proaspata, peste, produse lactate, fructe si legume), produse cosmetice si de ingrijire personala, produse farmaceutice si medicale, mostre biologice, produse florale. Transportul produselor perisabile neprotejate trebuie sa respecte reguli stricte si sa fie realizat cu atentie pentru a preveni deteriorarea, contaminarea sau riscul pentru sanatatea publica. In functie de tipul de produs si de tara de origine si de destinatie, pot exista reglementari specifice care sa guverneze transportul acestor produse.

 

8. Bunuri de valoare fara documente de proprietate - bunurile de valoare, cum ar fi bijuteriile sau operele de arta, care nu sunt insotite de documente care atesta proprietatea legala, fac parte din lista articolelor restrictionate la transport, pentru a preveni furturile sau traficul ilegal de bunuri.

 

9. Substante biologice periculoase - transportul de substante biologice periculoase este supus unor reguli stricte pentru a preveni raspandirea bolilor, protejarea sanatatii publice si mentinerea sigurantei in timpul manipularii si transportului acestor materiale. Exemple de substante biologice periculoase care pot fi interzise sau supuse restrictiilor stricte pentru expediere includ: mostre de virusuri (HIV, hepatita B sau C sau virusul Ebola), mostre de bacterii (Salmonella sau bacilul antrax), celule si tesuturi umane, mostre de sange, mostre biologice cu potential pandemic. Reglementarile privind transportul substantelor biologice periculoase variaza in functie de tara, de natura materialului si de scopul transportului. De obicei, exista cerinte specifice pentru ambalarea si etichetarea corespunzatoare a acestor materiale, precum si pentru instruirea personalului care le manipuleaza si le transporta.

 

10. Banii cash in cantitati mari - transportul de sume mari de bani cash este adesea interzis sau supus reglementarilor stricte pentru a preveni spalarea de bani, finantarea terorismului si alte activitati ilegale.

 

11. Tutun si produse conexe in cantitati mari - tutunul si produsele conexe sunt adesea supuse restrictiilor stricte sau interzise pentru expediere in cantitati mari din mai multe motive: fumatul este un factor major de risc pentru o serie de boli grave, inclusiv cancer, boli cardiovasculare si afectiuni respiratorii, iar prin limitarea transportului de tutun si produse conexe, se incearca reducerea accesului la aceste produse, pentru a proteja sanatatea publica. Multe tari impun taxe mari asupra produselor din tutun pentru a descuraja consumul. Transportul de cantitati mari de tutun poate facilita evaziunea fiscala si contrabanda, care sunt ilegale si prejudiciabile pentru economie. Traficul ilegal de tutun este o preocupare majora la nivel mondial, iar limitarea transportului de tutun in cantitati mari ajuta la prevenirea traficului ilegal.

 

12. Animale vii sau moarte - expedierea animalelor vii sau a cadavrelor de animale este interzisa din motive de igiena si etica. De asemenea, aceasta poate reprezenta un risc pentru siguranta personalului de transport.

 

13. Materiale ilegale sau ilicite - aceasta categorie include materiale pornografice ilegale, publicatii interzise sau orice alt continut ilegal sau ilicit. Expedierea acestor materiale este strict interzisa din motive legale și etice.

 

14. Articole care incalca drepturile de autor - expedierea de produse care încalca drepturile de autor, cum ar fi produse contrafacute sau replici nedeclarate, este, de asemenea, interzisa din motive legale si etice.

 

 15. Alte marfuri interzise in anumite tari - unele tari pot avea restrictii specifice pentru marfurile care intra pe teritoriul lor. Aceste restrictii variaza in functie de legislatia nationala.

 

Este important de mentionat ca regulile si restrictiile privind transportul pot varia semnificativ in functie de tara si modul de transport. De aceea, este crucial sa se consulte cu transportatorii si sa se verifice reglementarile locale si internationale pentru a se asigura ca marfurile sunt expediate in mod legal si in siguranta. Incalcarea regulilor privind marfurile interzise pentru transport poate avea consecinte grave, inclusiv amenzi, confiscarea marfurilor sau urmari penale. Prin respectarea acestor reguli, se asigura un proces de transport corect si responsabil, care protejeaza atat interesele noastre, cat si siguranta publica si mediul inconjurator.

 

3. Articole interzise la transport si consecintele incalcarii legislatiei privind marfurile interzise pentru transport

 

 

Intr-o lume in care transportul de produse si obiecte la nivel national si international este o activitate esentiala, respectarea regulilor si legilor care guverneaza aceasta industrie este de o importanta cruciala. Incalcarea legislatiei de expediere poate avea consecinte grave, atat pentru indivizi, cat si pentru societati in ansamblu. 

 

1. Amenzi si penalitati

O consecinta a incalcarii legislatiei de expediere este sanctionarea financiara. Autoritatile si organizatiile de reglementare pot impune amenzi substantiale atat persoanelor fizice, cat si companiilor care incalca regulile. Cu cat incalcarea este mai grava sau repetata, cu atat amenzile pot fi mai mari.

 

2. Pierderi financiare

Incalcarea legislatiei poate duce la costuri suplimentare pentru a remedia situatia. Aceste costuri pot include taxe suplimentare, penalitati sau chiar costuri legale in cazuri de litigii.

 

3. Distrugerea reputatiei

Atunci cand o companie sau o persoana fizica incalca legislatia de expediere, acest lucru poate duce la deteriorarea reputatiei lor. Consumatorii, partenerii de afaceri si autoritatile pot percepe negativ aceste incalcari, ceea ce poate afecta increderea si relatiile de afaceri.

 

4. Blocajul expedierilor

In cazuri severe de incalcare a legislatiei, autoritatile pot dispune blocarea sau confiscarea expedierilor. Acest lucru poate afecta grav fluxul de produse sau bunuri si poate cauza intarzieri si pierderi financiare semnificative.

 

5. Suspendarea sau retragerea licentelor

Pentru companiile care detin licente sau autorizatii specifice pentru transportul de anumite produse sau marfuri, incalcarea legislatiei poate duce la suspendarea sau retragerea acestor licente. Aceasta poate avea consecinte devastatoare asupra activitatii comerciale.


 

Incalcarea regulilor de expediere poate avea un impact negativ si asupra mediului. Acest lucru poate include deteriorarea mediului prin transportul necorespunzator al substantelor periculoase sau al marfurilor care pot provoca poluare.

 

Transportul necorespunzator al produselor alimentare sau al marfurilor care pot deveni periculoase poate reprezenta un risc si pentru sanatatea publica. Contaminarea, deteriorarea sau depozitarea incorecta a produselor alimentare pot duce la imbolnaviri si la crize de sanatate publica.

 

Incalcarea legislatiei de expediere poate facilita traficul ilegal si contrabanda. Aceasta poate implica produse periculoase, droguri, arme sau alte bunuri ilegale, ceea ce contribuie la cresterea criminalitatii si a instabilitatii sociale.

 

 

4. Ce nu ai voie sa trimiti prin curier - obiecte interzise in anumite tari sau regiuni geografice

 

 


Transportul international este un aspect esential al comertului global si al relatiilor internationale. Cu toate acestea, in timp ce majoritatea produselor pot fi expediate in intreaga lume, exista obiecte si produse care sunt interzise pentru expediere in anumite tari sau regiuni geografice din motive variate, cum ar fi motive de siguranta, sanatate publica sau considerente etice. 

 

Obiecte periculoase

Unul dintre cele mai evidente tipuri de produse interzise la expediere in majoritatea tarilor sunt obiectele periculoase. Acestea includ substante chimice periculoase, explozibili, munitii, arme, materiale radioactive si alte articole asemanatoare. De exemplu, in majoritatea tarilor, transportul de materiale radioactive este stricat reglementat si este permis doar cu aprobarea speciala a autoritatilor competente. In acelasi timp, exportul de arme de foc si explozibili este supus unor restrictii stricte sau poate fi complet interzis in multe tari.

Exemplu: Statele Unite interzic exportul armelor de foc fara autorizatie guvernamentala, iar unele tari, precum Coreea de Nord, interzic categoric importul de arme si munitii.

 

Substante ilegale

O alta categorie comuna de produse interzise sunt substantele ilegale. Acestea pot include droguri, substante stupefiante si alte substante controlate. Fiecare tara are propriile legi privind substantele ilegale, iar exportul sau importul acestora poate fi pedepsit cu inchisoarea sau amenzi substantiale.

Multe tari interzic cu strictete importul si exportul drogurilor ilegale, cum ar fi cocaina, marijuana si heroina.

 

Produse derivate din specii amenintate cu extinctia

Conservarea biodiversitatii este o preocupare globala, iar pentru a proteja speciile amenintate cu extinctia, multe tari au restrictii asupra produselor derivate din aceste specii. De exemplu, multe tari interzic sau reglementeaza strict comertul cu produse din blana de tigru sau colti de elefanti.

Exemplu: comertul cu obiecte facute din carapace de broasca testoasa este interzis in majoritatea tarilor pentru a proteja aceste specii.

 

Produse alimentare si agricole

Reglementarile privind produsele alimentare si agricole variaza considerabil de la o tara la alta. Anumite produse, cum ar fi carne de porc sau produse lactate, pot fi interzise in tari cu restrictii religioase sau culturale. Alte produse agricole, cum ar fi semintele si plantele, pot fi interzise pentru a preveni raspandirea bolilor sau speciilor invazive.

Exemplu: Arabia Saudita interzice importul de carne de porc si produse derivate din carne de porc in conformitate cu legile islamice.

 

Articole cu continut politic sau religios

Un alt tip de obiecte interzise la expediere in anumite tari sunt cele cu continut politic sau religios considerat ofensator sau subversiv. Acestea pot include carti, materiale de propaganda sau simboluri asociate cu organizatii interzise.

Exemplu: China interzice importul si distributia de carti si materiale care critica Partidul Comunist Chinez sau promoveaza idei considerate subversive.
 

In concluzie, cunoasterea categoriilor de obiecte interzise in coletele internationale este esentiala pentru oricine se implica in tranzactii comerciale sau expedieri internationale. Reglementarile variaza de la o tara la alta si sunt impuse dintr-o varietate de motive, de la siguranta si sanatate publica la conservarea biodiversitatii si respectarea valorilor culturale sau religioase. Ignorarea acestor reguli poate duce la consecinte legale grave si costuri financiare substantiale. Prin urmare, este crucial sa efectuezi cercetari amanuntite si sa te asiguri ca expedierile respecta toate reglementarile aplicabile, astfel incat sa poti evita eventualele probleme.


 

Sursa foto: Unsplash.com

 

Te-ar putea interesa si
Elementele contractului de asigurare: cum sa iti protejezi marfurile transportate national si international
Categorie 1
Daca ai o firma pentru care transportul de marfuri este o activitate constanta atunci stii cat este de imp
Detalii
26 sep, 2022
Transportul agabaritic - operatiune speciala de transport marfuri rutiere
Categorie 1
Transportul agabaritic este o operatiune complicata care solicita implicarea unor transportatori cu experi
Detalii
11 oct, 2022
Dimensiunile europaletilor si ale altor tipuri de paleti folositi in domeniul logisticii si al transporturilor de marfuri
Categorie 1
Paletii, in general, si europaletii, in mod special pe continentul european, sunt azi un standard al trans
Detalii
12 oct, 2022
Tipuri de marfa - Informatii utile pentru agentii economici
Categorie 1
Transportul rutier de marfuri este considerat a fi coloana vertebrala a economiei moderne. Firmele de dife
Detalii
13 oct, 2022
Tahograf – ce este, cum se foloseste si de ce soferii de camion trebuie sa il aiba
Categorie 1
Sa fii sofer de camion nu este o munca usoara. Pe langa faptul ca trebuie sa ai grija de incarcatura, sa o
Detalii
02 nov, 2022
Descărcarea din gestiune a mărfii: iată ce trebuie să știi
Categorie 1
În domeniul economic, stocurile reprezintă acea cantitate de produse, bunuri, materie primă, existen
Detalii
29 nov, 2022
Tipuri de camioane: câte categorii există și pentru ce tip de transport este destinat fiecare
Categorie 1
Domeniul transporturilor rutiere de marfă a cunoscut o mare dezvoltare în ultimul deceniu, datorită
Detalii
05 dec, 2022
Lungimea tirului si alte detalii importante pe care trebuie sa le cunosti acesta?
Categorie 1
Transportul cu tir (camion) este o modalitate terestra folosita pentru mărfuri sau persoane. In cazul serv
Detalii
07 dec, 2022
Clasificarea marfurilor periculoase in transportul rutier – informatii esentiale pentru afacerea ta
Categorie 1
Marfurile periculoase sunt materiale sau articole cu proprietati periculoase care, daca nu sunt controlate
Detalii
12 dec, 2022
Manipularea marfii: ce inseamna si ce echipamente se folosesc
Categorie 1
In domeniul logisticii, depozitarea este un termen usor de inteles, dar manipularea marfurilor poate fi ma
Detalii
14 dec, 2022
Ce inseamna sofer profesionist - GHID pentru obtinerea calificarii
Categorie 1
Printre meseriile aflate la mare cautare in Romania se numara si cea de sofer profesionist, deoarece casti
Detalii
15 dec, 2022
Transportul de medicamente: informatii utile pentru acest tip de transport special
Categorie 1
Transportul de medicamente este o parte extrem de importanta dintr-un lant logistic, produsele transportat
Detalii
05 ian, 2023
Ce acte sunt necesare pentru transportul international de marfa?
Categorie 1
  In cazul în care esti in cautarea unei firme ce presteaza servicii de transport international,
Detalii
09 ian, 2023
Licenta de transport marfa: cum se obtine, acte necesare si taxe pentru acordarea acestui document esential
Categorie 1
Licenta de transport pentru marfa este un document esential pentru orice firma care desfasoara activitati
Detalii
24 ian, 2023
Transportul autoturismelor din strainatate - Informatii utile pentru persoane fizice si juridice
Categorie 1
Piata auto din Romania este una foarte dinamica, atat in ceea ce priveste achizitionarea de autoturisme no
Detalii
27 ian, 2023
Instruirea soferilor si importanta acesteia intr-o companie
Categorie 1
In industria transporturilor, instruirea soferilor reprezinta un aspect important si un instrument puterni
Detalii
31 ian, 2023
Transportul produselor radioactive: ce presupune aceasta responsabilitate?
Categorie 1
Transportul produselor radioactive reprezinta unul dintre cele mai importante servicii din zona logistica.
Detalii
03 feb, 2023
Transportul marfurilor lichide in siguranta: de ce trebuie sa tii cont?
Categorie 1
Transportul marfurilor lichide este o activitate tot mai intalnita si solicitata caselor de expeditie. La
Detalii
06 feb, 2023
Transportul alimentelor - o parte integranta a sistemului alimentar modern
Categorie 1
Comertul international a crescut foarte mult in ultimele cateva decenii, iar alimentele calatoresc in oric
Detalii
07 feb, 2023
Dispecer transport atributii - iata care sunt cerintele unui astfel de job
Categorie 1
O pozitie in cadrul unui de departament de dispecerat pentru transport poate fi un job solicitant, cu mult
Detalii
08 feb, 2023
Oboseala la volan: care sunt cauzele, riscurile si masurile de prevenire pe care soferii le pot aplica pentru a nu deveni un pericol pe sosea
Categorie 1
Cand vine vorba de siguranta rutiera, oboseala la volan poate reprezenta un pericol semnificativ. Condusul
Detalii
16 aug, 2023
Reducerea costurilor – tot ce trebuie sa stii pentru a-ti aduce afacerea pe profit
Categorie 1
In peisajul de afaceri extrem de competitiv de astazi, companiile cauta in mod constant modalitati de a im
Detalii
21 aug, 2023
Avantaje si dezavantaje ale transportului rutier – sfaturi si recomandari pentru a-ti eficientiza livrarea produselor
Categorie 1
Transportul rutier reprezinta una dintre cele mai comune mijloace de miscare a bunurilor si persoanelor in
Detalii
25 sep, 2023
Diferenta dintre remorca si semiremorca - Ce tipuri de marfuri poate transporta fiecare vehicul
Categorie 1
Remorca si semiremorca sunt vehicule utilitare care se folosesc la nivel global, in domeniul transporturil
Detalii
16 nov, 2023
Condus noaptea - sfaturi pentru a conduce in siguranta si informatii utile despre transportul de marfuri
Categorie 1
Condusul pe timp de noapte poate oferi experiente unice si memorabile, dar aduce cu sine si provocari semn
Detalii
06 dec, 2023
Returnare produse - Ce spune legislatia despre dreptul consumatorului de a returna un produs
Categorie 1
Comertul online reprezinta un pilon de baza pentru economia globala. In ultimii ani, a capatat o deosebita
Detalii
29 dec, 2023

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord