Asigurarea cargo pentru marfurile tale: ce trebuie sa stii pentru un transport in siguranta,
Categorie 2

Asigurarea cargo pentru marfurile tale: ce trebuie sa stii pentru un transport in siguranta

20 sep, 2022
Postat de: Admin Maritec

Transporturile internationale de marfuri sunt in general sigure si securizate, dar pot exista diverse situatii neprevazute. Transportatorii si expeditorii au doar raspundere limitata, asa ca daca firma ta externalizeaza partea de transport de marfuri, este esential sa optezi pentru o companie responsabila, specializata in transporturi de marfuri, atat pe teritoriul Romaniei, cat si atunci cand vine vorba despre un transport international. 

 

Mai mult decat atat, vei avea nevoie de o asigurare de tip cargo. Vei afla din acest articol ce inseamna acest tip de asigurare, ce bunuri de transport acopera ea, precum si la ce aspecte trebuie sa fii atent atunci cand optezi pentru o astfel de asigurare.

 

Cuprins

1. Asigurare cargo - definitie 

2. Asigurare cargo si bunuri de transport acoperite

3. Ce trebuie sa stii inainte de incheierea unei asigurari cargo pentru bunuri si marfuri

 

1. Asigurare cargo: definitie si informatii utile

 

Asigurarea cargo este o polita facultativa care se incheie pentru bunurile aflate in tranzit. Aceasta nu trebuie confundata cu asigurarea CMR care este obligatorie pentru operatorii care transporta marfuri in Romania sau catre/din una dintre tarile care au adoptat conventia CMR. 

 

Asigurarea de tip cargo este incheiata de firmele care au transporturi de bunuri frecvente si care vor sa isi ia masuri de siguranta suplimentare pentru marfurile pe care le transporta. Asadar, indiferent de valoarea marfurilor pe care le transporti, este important sa iei in calcul aceasta asigurare pentru a evita daunele financiare care pot aparea in orice moment si care pot fi chiar periculoase pentru compania ta. 

 

2. Asigurare cargo si bunuri de transport acoperite

 

Asigurarea cargo se adreseaza mai multor categorii de operatori economici, de la producatori de diverse bunuri, pana la exportatori si importatori. Aceasta polita asigura practic bunurile care fac obiectul transportului si poate include cheltuielile aferente acestuia (transport, taxe vamale etc.)

 

In functie de asigurarea pe care compania ta o alege, sunt mai multe riscuri pe care o polita cargo le poate acoperi. Cele mai intalnite riscuri asigurate sunt in general legate de:

pierderea sau deteriorarea marfurilor in timpul transporturilor in urmatoarele situatii: incendii, explozii, rasturnare/deraiere/scufundarea mijlocului de transport; 

pierderea sau distrugerea totala a marfurilor in situatii extreme.

 

3. Ce trebuie sa stii inainte de incheierea unei asigurari cargo pentru bunuri si marfuri

 

Atunci cand achizitionezi servicii de transport pentru bunurile tale, este esential sa verifici cu firma de transport ce tip de asigurare iti poate oferi. De exemplu, o companie profesionista de transport, indiferent ca vorbim de transport frigorific, transport agabaritic sau de transport de clasa ADR, trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru marfurile preluate. 

 

Intr-o colaborare de acest fel, trebuie sa ai la dispozitie o asigurare CMR, aceasta fiind obligatorie. In cazul in care consideri ca marfurile tale sau frecventa transporturilor din cadrul companiei tale necesita o asigurare cargo, atunci tine cont de ceea ce ofera fiecare asigurare in parte, astfel incat sa nu iti dublezi clauzele si sa platesti in plus!

 

Indiferent de valoarea marfurilor transportate, dar mai cu seama daca vorbim de produse deosebit de importante si scumpe, trebuie sa te asiguri ca intelegi riscurile la care te expui si ca faci tot ceea ce este necesar pentru a evita situatiile neplacute sau neprevazute. Alege cea mai buna firma de transport si investeste in siguranta companiei tale! 

 

Sursa foto: Pexels.com, Unsplash.com 

 

Te-ar putea interesa si
PROIECT CONSTRUIRE CENTRALA ELECTRICA FOTOVOLTAICA 750 KW
Categorie 2
SC  LA MARITEC  SRL reprezentata de Tecuceanu Marius-Cosmin, anunta publicul interesat asupra depune
Detalii
13 iun, 2024

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord